Gizlilik politikası

Güncelleme: 11/05/2021

 

Bu gizlilik politikasının hedefi, kişisel nitelikli verilerinizin HAPPN tarafından nasıl kullanıldığına dair sizi bilgilendirmektir. Lütfen dikkatlice okuyunuz. Bununla beraber, toplanan veriler hakkında genel bilgiler ve bu verilerin toplanma sebepleri aşağıdaki bağlantıda açıklanmıştır: https://www.happn.com/tr/privacy-basics/  

 

1. Tanımlar

 

Uygulama: HAPPN uygulaması, Apple App Store, Google Play Store ve HAPPN Webapp mağazalarında bulunabilir: happn: https://app.happn.com

HAPPN: HAPPN, 36.982,92 avro sermayeli anonim şirket, 535 217 723 numarasıyla RCS Paris’e kayıtlı ve HAPPN Uygulamasının ve markasının sahibi ve tek işletmecisi.

GKŞ: işbu Genel Kullanım Şartları.

Üye: Uygulamaya kayıtlı kişi. Üyelere Aboneler dahildir.

Üyeler: Uygulamada kayıtlı olduğu nüfus kaydına göre cinsiyeti erkek olan üye.

Üyenin Özellikleri: Yaşam stili ve özellikleri ile bağlantılı profilini tasvir eden Üyenin kendisiyle ilgili verdiği bilgiler. Üye, profilinde görülmesini istediği bilgileri seçebilir ve bu bilgiler doğrultusunda Uygulamada görülen diğer Üyeleri filtreleyebilir.

Map (Harita): yolları kesişen Üyeleri bulmayı sağlayan harita.

Atla (çarpı ile gösterilir): ilgilenilmediği anlamına gelen bir çarpıyla gösterilen eylem. Bu eylem gizlidir ve hiçbir şekilde bildirim gönderilmez. “Atlanan” profiller, ileride bir daha Üyenin içerik akışında görülmez, ancak Map üzerinde görülebilir.

Beğeni: ilgilenildiği anlamına gelen bir kalple gösterilen eylem. Bu eylem gizlidir ve “Beğenilen” profil, Beğeniyi yapan profili Beğenmediği sürece bildirim gönderilmez.

SuperCrush: Gönderdiğiniz Üyeye bir bildirim gönderen ve aynı zamanda ikinize özel bir sohbet başlatmak için kendisine özel bir mesaj da gönderme olasılığı sunan eylem.

Crush: her iki profil tarafından yapılan Beğeni ile tetiklenen, iki profil arasındaki olay. Karşılıklı ilgiyi gösterir ve sohbet başlatılmasını sağlayan bir bildirim (“Crush oldun”) gönderilir.

Boost: Bu seçenek etkin olduğu süre boyunca Üyenin profilinin görünürlüğünü artıran fonksiyon.

Mesajlar ve sesli mesajlar: Uygulamada “Sohbet” eylemini yalnızca Crush olan (veya eğer mümkünse SuperCrush göndermiş) Üyeler gerçekleştirebilir ve birbirlerine Mesaj yollayabilirler. Mesajlar, ana sayfanın sağ alt kısmında yer alan ikonla erişebileceğiniz posta kutusunda bulunur.

Paketler: Ücretli fonksiyonların Üyeler tarafından peşin satın alımı.

Profil fotoğrafları: Üyenin kolayca tanınmasını sağlayan profil fotoğrafları: bu anlamda, Üye en azından, açıkça tanınabilen yüzünün bir fotoğrafını ilk pozisyonda yayımlamayı kabul eder. Bu iki kriter, Servislerin kullanılabilmesi için temel şartlardan birini oluşturur.

Üyenin yüz fotoğrafı ilk pozisyonda yayımlanmamışsa bu fotoğraf, otomatik olarak ilk pozisyona getirilecektir. Yüzünün birden fazla fotoğrafını yayımlaması halinde Üye fotoğraflarını istediği şekilde düzenleyebilir.

Servisler: HAPPN tarafından, belirlenmiş arama kriterlerine göre, yolları kesişen ve birbirlerine karşılıklı ilgi duyan Üyeler arasında sanal ya da gerçek tanışmaları desteklemek için sunulan ücretli veya ücretsiz servislerin tamamı.

Shortlist: Üyelerin her gün, HAPPN tarafından önerilen üç profilden oluşan bir seçkiye erişmelerini sağlayan ücretsiz fonksiyon. Shortlist, Üyenin profilinde faaliyet gösterdiği 3. günden itibaren sunulmaya başlanır.

HAPPN Premium: HAPPN tarafından, süresini Üyenin seçebileceği abonelik şeklinde sunulan ücretli servislerin tamamı. 

HAPPN Supreme: HAPPN tarafından sunulan ve Üyenin süreyi seçmesine izin veren aboneliğe dayalı ücretli Hizmetler seti.

Abone Üye: HAPPN Premium veya HAPPN Supreme aboneliğine kaydolmuş üye.

Hesap: Uygulamada Üyeye ayrılmış ve üyenin kaydolarak ve Uygulamaya bağlanarak erişebildiği kişisel alan. Üyenin Servislere erişmesini sağlar. Üyenin yalnızca bir Hesabı olabilir.

Facebook Connect: kayıt prosedürünü kolaylaştırmak amacıyla Uygulamada kimliklerini tanımlamak için Üyelere Facebook hesaplarını kullanabilmelerini sağlayan işlev.

CrushTime: HAPPN tarafından kullanıcıya sunulan isteğe bağlı oyun. Her bir oyunda, önerilen 4 profil arasından kimin Beğeni gönderdiğini tahmin ederek seçilen kişiye bir Beğeni gönderilmiş olur.

 

2. İşlem sorumlusu

 

Toplanan veriler, genel merkezi 5 rue Feydeau 75002 Paris adresinde bulunan ve Genel Müdürü Karima Ben Abdelmalek tarafından temsil edilen, Paris RCS’de 535 217 723 numarası ile kayıtlı olan HAPPN SAS şirketi tarafından işlenmektedir

 

HAPPN, kişisel verilerinizin ve özel hayatınızın korunmasına büyük önem verir. Bu gizlilik politikası (aynı zamanda Çerez Kullanımı ve Genel Kullanım Şartları ve diğer tüm referans belgeler), sizin bize sağladığınız ve bizim, Uygulamayı ve Servisleri kullanımınız çerçevesinde topladığımız verileri nasıl işlemden geçirdiğimize dair sizi bilgilendirme amacı taşımaktadır. Kişisel bilgilerinizin işlenmesine dair uygulamaları anlamak ve bu konudaki haklarınızı öğrenmek için elinizdeki belgeyi dikkatlice okuyunuz. 

 

Bu gizlilik politikası, kullandığınız (üçüncü şahıslar tarafından sağlanan servisler hariç, bu durumda elinizdeki kurallar değil, söz konusu bu şahısların gizlilik politikası geçerlidir) ve HAPPN tarafından hazırlanan tüm Servisler için geçerlidir

 

3. Topladığımız bilgiler

 

HAPPN uygulamasını kullandığınızda veya HAPPN ile iletişim kurduğunuzda sizinle ilgili kişisel bilgiler toplanır ve işlenir. Söz konusu bilgiler, sizin bize doğrudan aktardığınız veya bizim otomatik olarak topladığımız verilerdir. 

 

Gizlilik politikasının kolay okunabilmesi için HAPPN tarafından toplanan ve işlenen sizinle ilgili kişisel verilerin genel taslağı şu şekildedir. Aşağıda toplanan her veri hakkındaki ayrıntıların genel taslağını bulacaksınız. 

 

 

 

 

3.1 Bize doğrudan aktardığınız veriler 

 

Servislerimizi kullandığınızda bize bilgi aktarırsınız; bunların bazıları kimliğinizi tespit içindir. Bu bilgileri verdiğinizde, bu verilerin bazıları Uygulamanın diğer Üyeleri tarafından görülebilir ve Uygulama üzerinde herkese açıktır. Bunların hangileri olduğunu kolayca anlayabilmeniz için, bilgiler “Herkese açık” olarak işaret edilecektir. Bir başka HAPPN üyesi tarafından yayılan ve açığa vurulan verilerden HAPPN sorumlu tutulamaz. Öte yandan, başka bilgiler diğer Üyelerin erişimine açık değildir ve dolayısıyla diğerleri tarafından görülemez; bu bilgiler aşağıda “Özel” olarak belirtilmiştir.  

 

HAPPN, kaydınıza ilişkin verileri ve HAPPN ile olan etkileşimlerinize ilişkin verileri toplar ve işler. 

 

3.1.1. Kayıt ve Üyenin profiline ilişkin veriler

 

Kayda ilişkin gerekli bilgiler

 

Bunlar, Servisimize erişebilmek için kayıt için gerekli temel verilerdir. 

Bu veriler, seçtiğiniz kayıt yöntemine göre HAPPN tarafından farklı şekillerde toplanır. 

 

Facebook, Apple veya Google hesabınızla kaydolmayı seçerseniz verileriniz, formaliteleri azaltmak için bu platformlardan toplanır. “Facebook/Apple/Google ile Bağlantı” tuşuna tıklayarak bu platformların bu verileri bize iletmeleri için onay vermiş olursunuz.

 

Bunun dışında, cep telefonu numarası aracılığıyla kayıt olabilme olanağı da vardır, bu durumda, verilerinizi HAPPN’a doğrudan siz aktarırsınız. 

Bu veriler kimliğinizle alakalıdır. 

 

Nasıl kayıt olduğunuza bağlı olarak bazı bilgiler, Servis sağlanması açısından zorunludur. Bunları iletmediğiniz takdirde, HAPPN size Uygulamanın önerdiği Servisleri sağlayamaz ve Hesabınızı oluşturamazsınız. Her halükârda, Uygulamaya kaydolmak için ad (herkese açık), yaş (herkese açık), doğum tarihi (özel), cinsiyet ve en az bir Profil fotoğrafı (herkese açık) zorunludur. Yüzünüzün görüldüğü en az bir Profil fotoğrafı ekledikten sonra istediğiniz zaman başka fotoğraf ekleme veya silme hakkınız vardır. 1. “Tanımlar” paragrafında belirtildiği gibi, ilk Profil fotoğrafı yüz fotoğrafı olmalıdır; aksi takdirde yüz fotoğraflarınızdan biri otomatik olarak ilk pozisyona getirilecektir.

 

Telefon numarası ile kaydolmayı seçtiğinizde telefon numaranız kayıt için zorunludur.

 

Facebook aracılığıyla kaydolmayı seçtiğinizde mecburi olarak isminiz ve yaşınız bize aktarılır. Ayrıca, Facebook’un soyadınızı, doğum tarihinizi, cinsiyetinizi, e-posta adresinizi happn’a aktarmasına ve Facebook hesabınızdan Profil fotoğrafları eklemesine de izin verebilirsiniz. 

 

Apple veya Google aracılığıyla kaydolmayı seçtiğinizde mecburi olarak isminizi ve yaşınızı alırız. Bu platformlar, soyadınızı da HAPPN’a iletebilir.

 

Öte yandan, kayıt sırasında coğrafi konum servislerini açmayı ve dolayısıyla happn’ın yolunuzun kesiştiği Üyelerin profillerini size sunmak için konum verilerinizi toplamasını reddederseniz bulunduğunuz şehri bildirmeniz gerekir. Bu bilgi, HAPPN’ın size etrafınızdaki Üyelerin profillerini sunabilmesini sağlar.

 

Profilinizi tamamlamak için zorunlu olmayan bilgiler

 

Profilinizi tamamlamak için başka ilave bilgiler de ekleyebilirsiniz. Bu bilgiler zorunlu değildir ve sadece isteğiniz doğrultusunda ve kendi sorumluluğunuz altında sağlanabilir. Profilinizi, doğrudan Uygulama üzerinden ve/veya Hesabınızı Facebook ile eşleştirerek Facebook Connect aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Bu veriler şunlardır: 

 

 

 

 

 

Tanımınız, serbest bir metin alanıdır. HAPPN, Üyenin hassas olarak nitelendirilebilecek verileri diğer Üyeler ile veya Uygulama aracılığıyla HAPPN ile paylaşmamasını tavsiye eder. Hassas veri olarak nitelendirilen, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) ile yasal anlamda “hassas” olarak nitelendirilmiş verilerdir. Etnik veya ırksal köken, siyasi görüşler, dini veya felsefi inanışlar veya sendika üyeliğinin yanı sıra sağlık, cinsel yaşam veya cinsel yönelime dair veriler bu kapsama girer (“Hassas Veriler”). Her şeye rağmen Üye, bu tip bilgileri profilinde paylaşmak isterse, bu paylaşım GDPR doğrultusunda ilgili Üye tarafından “açıkça herkese açık hale getirilmiş” olur

 

3.1.2. HAPPN ile etkileşime dair veriler

 

Müşteri hizmetleri ve müşteri desteğiyle iletişime geçtiğinizde, servislerimizle ilgili bir sorunu bize ilettiğinizde, bir başka kullanıcıyı bildirdiğinizde, yardım istediğinizde, kişisel verileriniz üzerine haklarınızı kullanırken veya özel fırsatlara, oyun ve yarışmalara, anketlere katıldığınızda, servislerimizle ilgili deneyimlerinizi, tanıklıklarınızı aktardığınızda ve formlarımızı cevaplandırdığınızda HAPPN, duruma göre, konuyla ilgili olarak kişisel veriler toplar:  

 

 

Bu veriler, müşteri hizmetlerinden bir destek talep ettiğinizde, kendi kişisel veri haklarınızı kullandığınızda, bir sorunu veya bir baka kullanıcıyı şikâyet ettiğinizde HAPPN tarafından toplanır. Bu bilgiler, bir şikâyeti işlemek veya taleplerinize cevap vermek için gereklidir. Aynı zamanda bu bilgiler, sizin hakkınızda bir şikâyet olduğunda da işlenir. HAPPN, Üyelerinden kendisine iletilen Genel Kullanım Şartları’nı ihlal edici olabilecek içerik ve davranışlarla ilgili şikâyetleri toplama yasal zorunluluğa tabidir.

 

 

Bu veriler, oyun ve müsabakalara katıldığınızda, anketlerimizi ve memnuniyet sorularını cevapladığınızda, tanıklığınızı sunduğunuzda HAPPN tarafından toplanır. HAPPN tarafından organize edilen oyun ve müsabakalara katıldığınızda veriler zorunludur. Bu veriler olmadan HAPPN, oyun ve müsabakalara kaydınızı yapamaz. Öte yandan, tanıklıklarınıza ve memnuniyetinize ilişkin veriler isteğe bağlıdır.

 

3.2 Otomatik olarak topladığımız veriler

 

Servislerimizi ve işlevlerimizi kullanırken, Uygulama üzerindeki faaliyetinizle ilgili bilgiler toplarız: 

 

 

Servislere erişim yaparken, Uygulamayı ve işlevlerini kullanırken, bunları kullanma biçiminize dair bazı veriler toplanır ve işlenir. HAPPN tarafından toplanan bu bilgilerin çoğu Servis sunulması için gereklidir. Bu veriler olmadan HAPPN, Uygulamayla ilgili Servisleri sağlayamaz. Kayıt tarihi, bağlantı tarihleri, çevrim içi veya çevrim dışı statünüz, diğer Üyelerle (SuperCrushs, Beğeniler, kesişme ve Crush gibi) etkileşim tipi ve sayısı veya yaptığınız ticari işlemler (SuperCrushs, satın alımı veya aboneliklere kayıt), aldığınız bildirimler ve bildirim tercihleriniz bunlar arasındadır.

 

 

Uygulamanın temel amacı ve hizmeti, yolunuzun kesiştiği veya kesişebileceği diğer Üyeleri bulmanıza imkân tanımaktır. Coğrafi konumunuz, açık rızanız ile toplanır. HAPPN’ın, coğrafi konumlarının belirlenmesine izin vermiş diğer Üyelerle kesişme noktalarınızı bulmasını sağlamak için, coğrafi konumunuza dair verilerin toplanması ve işlenmesi için sizden izin istenecektir. 

Terminalinizde ayar seçimlerinizi kısıtlayıcı biçimde yapmadıysanız, coğrafi konumunuz happn tarafından düzenli olarak toplanır.  

İki Üyenin Coğrafi konumu aynı alan içinde yer aldığında HAPPN tarafından bir kesişme noktası oluşturulur. 

Kesişme noktalarınız profilinizde görüntülenir ama hiçbir şekilde, yolunuzun kesiştiği Üyeler, kesin konumunuzu bilemez. Kesişme anında her Üye Uygulamasında, HAPPN tarafından belirlenmiş bir alan içinde kendi konumunu görür; diğer Üyenin konumunu görmez. 

Kaydolurken konum servislerini kullanmak için onay vermezseniz bulunduğunuz şehri bildirmeniz gerekir. Bu bilgi, HAPPN’ın size etrafınızdaki Üyelerin profillerini sunabilmesini sağlar.

 

Bu kesişme noktaları, içerik akışı şeklinde veya Map (harita) üzerinde görüntülenebilir.


Akıllı telefonunuzda coğrafi konum belirleme opsiyonunu kapatarak istediğinizde rızanızı geri çekebilirsiniz. Bu durumda içerik akışınız güncellenmez ve coğrafi konum belirleme opsiyonunun kapatılmasından sonra yolunuzun diğer hangi Üyelerle kesiştiğini göremezsiniz. İçerik akışınızda artık profil olmadığında çevrenizde bulunan yeni Üye profillerini önermek için bulunduğunuz şehri bildirmenizi isteriz.

 

Aynı zamanda profilinizin ve dolayısıyla kesişme noktalarınızın Map üzerinde artık görünmemesini talep edebilirsiniz. Bu durumda, yalnızca diğer Üyelerin içerik akışında görünürsünüz. Aynı şekilde, yolunuzun kesiştiği Üyelerin profillerini Map (harita) üzerinde artık göremezsiniz; ancak içerik akışınızda görebilirsiniz. Bunun için, uygulamaya bağlanarak “Tercihlerim” sekmesi ekranının alt kısmına gitmeniz ve “Kesişme noktalarımı paylaş” seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekir.

 

 

Mesajlar, sadece Crush olan Üyeler arasındaki etkileşimlerin aktarımını sağlamak amacıyla veya bir Üye FlashNote fonksiyonunu kullandığında HAPPN sunucularına gönderilir ve burada saklanır. Yazılı mesajlar ve sesli mesajlar tamamıyla özeldir ve sadece ilgili Üyeleri ilgilendirir. HAPPN yetkili sorumluları bu sohbetleri görme hakkına sahip değildir. Bu mesajlar, adli talep ve/veya yasal düzenlemeler veya uygulanabilir düzenlemeler olmadığı sürece üçüncü taraflara aktarılmaz ve bildirilmez. Bunun yanı sıra, sohbete dahil olmayan diğer Üyelerin veya herhangi bir üçüncü şahısın, tamamıyla özel bu Mesajlara erişimi yoktur. 

 

 

HAPPN uygulamasında bir görüntülü arama yapmak istediğinizde, iki Üye arasında iletişimi sağlayabilmek için telefonunuzun teknik verileri gerekir. Aramaların başlatıldığı ve sonlandırıldığı saat ve tarihler, HAPPN tarafından saklanır. Ancak görüntülü arama içerikleri HAPPN tarafından saklanmaz. Görüntülü aramalar anlıktır.

 

 

Uygulama, Üye arama ayarlarını yaş, cinsiyet ve doldurdukları Üye Özelliklerine göre düzenlemeye izin verir. Bu parametreleri değiştirebilirsiniz ve yalnızca karşılaştığınız, kriterlerinize uygun profillerin görüntülenmesi için yaş kriterlerine, Üye Özelliklerine ve önceden bu verilerin HAPPN tarafından toplanmasına ve işlenmesine izin verdikten sonra, hangi cinsiyette kişileri aradığınıza dair bilgileri Uygulamaya girebilirsiniz. Böylece içerik akışınızda yalnızca, arama tercihlerinize uyan ve yolunuzun kesiştiği Üyeleri görürsünüz.

 

 

Sunduğumuz Servislere erişmek için kullandığınız cihazlar ve donanımlardan gelen IP adresi, uygulamanın versiyonu, cihazın modeli ve versiyonu, telefonun veya cihazın kimlik numarası, kullanılan dil, işletim sistemi, uygulamadaki arızalar, reklam kimlik bilgileri gibi verileri içerebilen sunucu bültenleri gibi bilgileri topluyoruz. Bu veriler, çerez veya diğer izleyiciler yardımıyla toplanabilir: daha fazla bilgi için, Çerez Kullanımına bakınız. 

 

İşlem verileri: HAPPN, hiçbir banka verisini toplamaz ve işlemez. Apple App Store ve Google Play Store, ticari işlemlerle ilgili bilgiler içeren belirli verileri mobil uygulamalara göndermemeyi tercih etmişlerdir. Bu tür veriler, sadece yukarıda belirtilen platformlar tarafından toplanır ve işlenir; HAPPN, bu ödeme yöntemini değiştirme seçeneğine sahip değildir. HAPPN ve Apple App Store veya Google Play Store arasında paylaşılan yegane bilgiler, kimliğinizin teşhis edilmesini sağlamayan (örneğin ticari işlem numarası), yalnızca işlemleri onaylamaya yönelik teknik verileri kapsar. HAPPN, satın alma ve abonelik geçmişinizi saklar, ancak ödeme şekillerine dair hiçbir bilgiyi saklamaz.

 

4. Verilerinizi nasıl kullanıyoruz?

 

4.1. Kullanım şartlarımızla uyumlu servis ve işlevlerin sağlanması

 

 

 

 

 

 

Yasal temeller: Sözleşmenin akdi

HAPPN tarafından toplanan veriler, bizi bağlayan servis sözleşmesi gereğince (Genel Kullanım Şartları) Üyelere sağlanan Servislerin ve Uygulamanın düzgün işlemesi açısından gereklidir.

 

4.2. Yolunuzun kesiştiği veya kesişebileceği profiller önerme

 

 

Yasal temeller: Rıza 

Bir kez onay verdikten sonra, akıllı telefonunuzda coğrafi konum belirleme opsiyonunu devre dışı bırakarak onayınızı istediğinizde geri çekebilirsiniz. Onayın geri çekilmesi, bu talepten önce gerçekleştirilmiş işlemleri geçersiz kılmaz.

 

Daha fazla bilgi? 

Uygulamanın temel amacı, yolunuzun kesiştiği veya kesişebileceği diğer Üyeleri bulmanıza imkân tanımaktır. Coğrafi konumlarının belirlenmesine izin vermiş diğer Üyelerle kesişme noktalarının bulunmasını sağlar. Bu kesişme noktaları, HAPPN’ın, yolunuzun kesiştiği veya kesişebileceği ve arama kriterlerinize uyan Üyelerin profillerini size sunmasını sağlar.

 

 

Yasal temeller: Sözleşmenin akdi

 Bu işlem, Servis verilmesini ve kısaca size uygun Üyelerle tanışma şansınızı artırmayı sağlar.  

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlem, HAPPN’ın sunduğu servisler kapsamında Üyelere tutarlı profiller önermesi doğrultusunda meşru çıkarlarına dayanır. İstediğiniz zaman bizimle irtibata geçerek (bkz. 11. kısım İletişim) sekmesine giderek bu kullanıma itiraz edebilirsiniz.

 

4.3. Uygun içerik ve kampanyalar sunma (pazarlama ve reklam)

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlemler, HAPPN’ın size teklif sunması için meşru çıkarlarına dayanır. Haber bülteni ile ilgili olarak, HAPPN tarafından gönderilen e-postaları almamak için istediğiniz zaman aldığınız e-postalarda bu amaçla öngörülmüş “aboneliği iptal et” bağlantısına basarak itiraz edebilirsiniz.

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlem, sizi sosyal ağlarda tanıtıma dayalı içeriklerden muaf tutma ve Üye olmayan üçüncü taraf sitelerde servislerini tanıtma amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır. Bizimle irtibata geçerek (bkz. 11. kısım İletişim) veya doğrudan uygulama üzerinde “Verilerim” ve “Seçimlerimi yönet” sekmesine giderek bu sosyal ağlarla verilerinizin paylaşılmasına itiraz edebilirsiniz. Bu paylaşıma itiraz ettiğinizde bu ağlarda sizi reklamlarımızdan muaf tutamayız.

 

 

Yasal temeller: Rıza

Onay verdiyseniz HAPPN uygulamasında görüntülenen reklamlar kişiselleştirilir. İstediğiniz zaman, yaş aralığına ve cinsiyete göre belirlenen kişiselleştirilmiş reklam onayınızı, “Verilerim” ve “Seçimlerimi yönet” sekmesine giderek geri çekebilirsiniz. Premium Üyeleri, HAPPN uygulamasında reklam görmezler.

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlem, Premium olmayan bir Üye için uygulamada kişiselleştirilmemiş reklam görüntülenmesi amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır.

 

 

4.4. Servislerimizin ve bu servisleri kullanım şekliniz hakkındaki bilgilerimizin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar 

Bu işlem, servisleri daha iyi ve ideal hale getirme, kullanıcıları tanıma ve servislerin nasıl kullanıldığını anlama amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır. 

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar 

Bu işlem, Uygulamadaki profil sunumlarını daha iyi hale getirme amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır. İstediğiniz zaman bizimle irtibata geçerek bu kullanıma itiraz edebilirsiniz (bkz. 11. kısım İletişim).

 

4.5. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlama

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar 

Bu işlem, uygulamanın ve işlenen verilerin güvenliğini temin etmek üzere HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır.  İstediğiniz zaman bizimle irtibata geçerek bu kullanıma itiraz edebilirsiniz (bkz. 11. kısım İletişim). Bununla beraber HAPPN, meşru ve zorunlu gerekçeler gösterdiği takdirde işlemi sürdürmeye devam edebilir.

 

4.6. Yasa dışı veya izinsiz faaliyetlere (kullanım şartlarının ihlali) karşı önlemler ve mücadele, Üyelerin güvenini sağlama ve yasal zorunluluklara uyma

 

 

 

 

Yasal temeller: Yasal zorunluluk

Bu işlemler, yer (hosting) sağlayıcısı olarak HAPPN’ın, haberdar olduğu andan itibaren yasa dışı içerikleri geri çekme (21 Haziran 2004 tarihli dijital ekonomi gizliliği kanunun 6. maddesi) yasal zorunluluğuna ve Üyelerin kendi kişisel verileri üzerindeki haklarını kullanma taleplerine cevap verme (Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü’nün 12 ila 22. maddeleri) zorunluluğuna dayanır. 

 

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlemler, verdiği Servisler üzerinde sahtekarlığa dayalı veya Genel Kullanım Şartları’na aykırı faaliyetleri önleme ve durdurma ve profillerin kimlik tespitini yaparak kullanıcıların güvenliğini sağlama amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır. İstediğiniz zaman bizimle irtibata geçerek bu kullanıma itiraz edebilirsiniz (bkz. 11. kısım İletişim). Bununla beraber HAPPN, meşru ve zorunlu gerekçeler gösterdiği takdirde işlemi sürdürmeye devam edebilir.

 

 

Yasal temeller: Rıza

Onay işlemine başladığınızda profil onayına yönelik biyometrik verilerin kullanımı için rızanız istenir. İstediğin zaman “Verilerim” ve sonrasında “Seçimlerimi yönet” sekmesine giderek rızanızı geri çekebilirsiniz. Rızanızı geri çekerseniz videonuz silinir ve biyometrik verileriniz toplanamaz. Yeni Profil fotoğrafı eklenmesi veya kullanmakta olduğunuz Profil fotoğraflarının silinmesi halinde yüzünüzün karşılaştırması yapılamaz ve “Onaylı profil” rozetinizi kaybedebilirsiniz.

 

4.7. Üyelere yardım ve teknik destek verme.

 

 

Yasal temeller: Meşru çıkarlar

Bu işlem, Üyelerin Uygulamayı teknik ve işlevsel anlamda iyi şartlar altında kullanabilmeleri amacını taşır ve HAPPN’ın meşru çıkarlarına dayanır. 

 

5. Çerezler ve izleyiciler 

 

Vitrin İnternet sitemizde teknik amaçlı, reklam amaçlı ve hedef kitle ölçümü amaçlı çerez kullanılabilir. Uygulamada, teknik amaçlı ve hedef kitle ölçümü amaçlı çerez ve izleyici kullanılabilir.

Daha fazla bilgi için Çerez Kullanımını inceleyin. 

 

6. Verileriniz nasıl paylaşılır?

 

Üyelerin kişisel verileri, yalnızca HAPPN’da yetkili olan belirli müşteri hizmetleri çalışanları ve sorumlu kişilerce yukarıda belirtilen amaçlarla işlemden geçirilir. Bu yetkili çalışanlar ve sorumlular, sadece işleri çerçevesinde kendilerine gerekli olan verilere erişebilirler.

 

Gizlilik politikası çerçevesinde ve Üyelerin kişisel verilerinin gizliliği ve güvenliğini garanti eden, tasdikli ve güvenilir hizmet sağlayıcılar ve ortaklar da HAPPN adına Üyelerin kişisel verilerine erişebilir ve/veya bu verileri işleyebilir. Bu hizmet sağlayıcılar, Servislerimizi idare etmemize ve iyileştirmemize yardımcı olur; bilhassa şu noktalarda:

 

Uygulama dışında üye olmayanlara yönelik pazarlama ve reklam operasyonları kapsamında verileriniz, sizi bu operasyonlardan muaf tutmak için, itiraz etmediğiniz sürece ortağımız olan sosyal ağlara aktarılabilir.

Daha fazla bilgi için lütfen tedarikçi ve ortaklar listemizi inceleyin.

 

Öte yandan, devlet kurumlarının, bilhassa adli mercilerin talebi üzerine ve tüm adli ve yasal taleplere uymak için HAPPN, Üyelerinin kişisel verilerini aktarabilir. 

 

Yeniden yapılanma, kontrol değişimi, birleşme, satın alınma, elden çıkarma, tasfiye gibi (yalnızca bunlarla sınırlı olmayarak) şirket operasyonları kapsamında verilerinizi aktarmak zorunda kalabiliriz.

 

7. Verilerin AB dışına iletilmesi

 

Uygulamanın kullanımı kapsamında işlenen Üyelerin kişisel verileri, Avrupa Birliği’ndeki sunucularda saklanır.

 

Bununla beraber, Üyelerin kişisel verileri Üyelere destek, şikayetlerin idaresi, pazarlama ve reklam için Avrupa Birliği dışında yer alan HAPPN hizmet sağlayıcılarına ve alt tedarikçilerine aktarılır. 

 

Avrupa Birliği dışına aktarılan veriler, Avrupa Komisyonu tarafından kişisel verilerin korunması konusunda verilmiş uygunluk kararı olmayan ülkelere aktarılabilir. HAPPN, bu aktarımların verilerin gizliliği ve güvenliğini sağlayan, geçerli düzenleme uyarınca yeterli düzeyde koruma sağlayan koşullarda yapıldığını garanti eder. Bu aktarımların çerçevesi, Avrupa Komisyonu’nun örnek sözleşme bentleri ile belirlenmiştir. Bunların bir kopyasını almak için aşağıdaki adresten verileri korunmasından sorumlu delegemize yazabilirsiniz: dpo@happn.fr.

 

Alıcılarımızın tam konumunu öğrenmek için lütfen tedarikçi ve ortaklar listemizi inceleyin.

 

8. Kişisel verileriniz ile ilgili haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?

 

Haklarınız

6 Ocak 1978 tarihli ve 78-17 sayılı Fransız Veri Koruma Kanunu’na (Loi Informatique et Libertés) ve GDPR’ye uygun olarak her Üye, kendi kişisel verilerine erişme, düzeltme ve gerektiğinde taşıyabilme ve silebilme hakkına, işlenmesine veya sınırlandırılmasına itiraz etme hakkına ve ölümünden sonra kişisel verilerinin durumuna ilişkin direktifleri belirleme hakkına sahiptir. Üyelerinin kaygılarına karşı hassas olan HAPPN, kişisel verilen korunmasına riayet etmeyi ve bu talepleri en kısa süre içinde işleme koymayı taahhüt eder. 

 

Nasıl kullanılır?

Üye, kimliğini kanıtladığı sürece support@happn.com adresine e-posta göndererek, haklarını doğrudan Uygulama üzerinden kullanarak veya şu adrese mektup göndererek haklarını kullanabilir: Verilerin korunmasından sorumlu delegenin dikkatine, HAPPN - 5 rue Feydeau 75002 Paris – Fransa. Gizlilik nedeniyle, talepte bulunan kişinin kimliğine dair şüphe olduğunda bir kimlik kanıtı istenebilir.

 

Üye, diğer tüm itirazlar için, verilerin korunması konusunda yetkili ulusal kontrol otoritelerine talepte bulunabilir.

 

Hakların ayrıntıları

 

Bu haklar sadece, Uygulamaya bağlanmak için Facebook, Google veya Apple kullanımı kapsamında HAPPN’ın olanaklarının sınırları içinde uygulanabilir. Verilerin bir kısmı, HAPPN’a Facebook, Google veya Apple tarafından gönderilmiştir ve Facebook, Google veya Apple’ın desteği olmadan düzeltilemez.

  

9. Verilerinizi ne kadar süre saklarız?

 

HAPPN, hesabınızın ve kişisel verilerinizin otomatik olarak silinmesi için aşağıda belirtilen saklama sürelerine riayet eden bir prosedür uygulamaya koydu. Bu süreleri aşan, istatistik amaçlı saklanması gereken veriler olması durumunda, kimliğin saptamasının mümkün olmaması için bu veriler geri dönüşü olmayan biçimde anonim hale getirilir.

 

HAPPN, Üyenin kendi Hesabını kullanması için gerekli zaman boyunca Üyenin verilerini saklar, yani: 

 

 

Coğrafi konumlarınız ve Kesişme noktalarınıza ilişkin olarak daha kısa saklama süreleri uygulanır:

 

HAPPN, saklanan verilerin optimum güvenliğini garanti etmek için elindeki tüm imkanları kullanacağını ve en iyi çabayı göstereceğini taahhüt eder. Bununla beraber, kendi verilerini korumak için gerekli önlemleri almak Üyenin sorumluluğudur.

 

10. Reşit olmayan çocukların kişisel verileri

 

HAPPN, reşit olmayan çocukların verilerini toplamayı reddeder. Bir Üyenin yaşı hakkında yalan söylemesi ve dahası erginliği hakkında yalan beyanda bulunması durumunda, çocuğun ebeveynleri verilerin silinmesini talep etmek üzere 11. maddede “İletişim” belirtilen adrese e-posta göndererek HAPPN’ı haberdar etmelidir. HAPPN, reşit olmayan çocuğun kişisel verilerini en kısa zamanda silmeyi taahhüt eder.

  

11. İletişim 

 

İşbu gizlilik politikasına veya kişisel verilerinize ilişkin her türlü soru için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

 

>